fbpx

Despre noi

ASK Education este un centru educațional privat, dezvoltat pentru susținerea părinților si copiilor in vederea accesului la educatie moderna, configurata conform standardelor academice europene.Ssuntem o echipa extrem de angajată, curajoasă si determinată în vederea obținerii unui mediu educațional în care copiii să găsească motivație pentru studiu, să fie mai adaptați, mai rezilienți și mai creativi.

Proiectul ASK Education s-a născut ca răspuns al incercarilor de a identifica soluții în privința unui mediu optim de învățare, care să permită alegerea unei educații cu șanse de succes în viitor. Ne dorim ca acest proiect să răspundă provocării de a corela problemele sociale reale cu cercetările și descoperirile din sectorul educațional din întreaga lume.

Abordarea noastră despre educație si învățare se situează între tradițional – prin păstrarea  elementelor de pedagogie și metodică clasică incontestabile, si educație modernă, în sensul celor dovedite de neuroștiințe și psihologie. Această abordare implică să utilizam o combinație flexibila de experiențe de învățare interdisciplinare și transdisciplinare.

Cum vom atinge acest obiectiv: prin crearea unui plan individualizat, pornind de la interesele elevului, de a învăța prin descoperire, interactiv si creativ. Finalitatea pe care ne-o propunem este crearea unui nivel de hărnicie față de activitățile școlare și abordarea lor cu entuziasmul învăț ca să știu,  astfel încât fiecare copil să aibă sentimentul propriei valori și să se implice în mod semnificativ și intenționat in lumea din jurul sau.

Ask Education pune la dispoziția comunității din Craiova următoarele programe și cursuri:

 • Program after school
 • Program școala de vara
 • Program before school
 • Program de testare alternativă pentru școlari și preșcolari
 • Cursuri de robotică și programare
 • Cursuri Kids discover STEAM
 • Program de sprijin pentru dificultati de invatare (evaluari dislexie disgrafie discalculie)
 • Ateliere de dezvoltare personala și inteligența emoțională
 • Cursuri și ateliere pentru dobândirea competențelor
 • Tabere tematice
pexels-photo-730807
pexels-photo-256468

Ce ne propunem să facem pentru copiii și părinții beneficiari ai programelor desfășurate de noi:

 • Să încurajăm colaborarea între elevi permițând fiecărui copil să fie trainer pe o anumită competență pentru ceilalți copii.
 • Stabilim premizele colaborării prin comunicare permanentă părinte-copil-profesor în interesul copilului, pentru a oferi coerență și stabilitate, identificarea sursei comportamentului și adoptarea unor soluții optime.
 • Să integram elemente de cunoaștere interdisciplinară cum ar fi de exemplu matematica integrată cu educația financiară,
 • Să creștem gradul de autonomie si responsabilitate pentru copii
 • Predare în concret pentru conținuturile ce la școala au fost predate abstract, cu ajutorul resurselor tehnologice sau materiale după caz.
 • Imprimarea unui mod de organizare în efectuarea temelor, la care în principiu elevul lucrează singur, este susținut și ghidat de către cadrul didactic pentru a ajunge la un răspuns sau pentru explicarea în concret a noțiunilor
 • Transparență și comunicare oferind părinților, oportunitatea să cunoască sumar parcursul copilului, în cadrul activităților desfășurate alături de noi.
 • Împreună, ne dorim să găsim echilibrul între siguranță și hiperprotecție, în privința siguranței fizice și emoționale, permițând copiilor un spațiu personal dar și control din partea noastră. In acest context sunt create regulile de disciplină ferme dar fără să descurajeze dezvoltarea abilitaților sociale între elevi și să le ofere posibilitatea de a-și negocia conflictele, prin respectarea și înțelegerea diversității de opinii și alegeri.

În centrul ASK Education copiii beneficiază de săli generoase, dotate cu mobilier și echipamente tehnologice de ultimă generație. Tehnologia reprezinta doar un instrument educațional, fiind folosită cu responsabilitate pentru a facilita informația, astfel încât copiii să îi cunoască utilitatea de a transmite informație în mod creativ, interactiv; în felul acesta le dovedim copiilor că nu doar jocurile și rețele de socializare sunt interesante datorită tehnologiei ci chiar și lecțiile.

Programele și cursurile oferite sunt gândite să ofere progres academic, orientate spre menținerea sănătății emoționale, prin gestionarea corecta a situațiilor pierdere-câștig și în același timp spre obținerea performantelor școlare ridicate.

Dincolo de contextul educațional centrul oferă posibilitatea recreeri în aer liber beneficiind de o curte generoasa și preocuparea pentru alimentație sănătoasa, mesele servite fiind atent supravegheate în procesul de selecționare a materiei prime și preparare.

Punem în acțiunile noastre toate intențiile bune pentru a creste frumos, a progresa, in vederea dobândirii unor abilitați noi si a  capacitații de a gândi sănătos, aptitudinii necesare ulterior pentru a lua decizii bune pe cont propriu.

Considerăm că predarea implică mult mai mult decât difuzarea informațiilor, de aceea abordarea noastră pedagogica, dincolo de obiectivele legate de programele școlare, are în vedere extinderea operațiilor de rutina exersate la școala respectiv memorarea, înțelegerea, aplicarea celor predate, către operații superioare cum ar fi analiza, evaluarea și aplicarea în alt domeniu a celor învățate.

În privința serviciilor oferite, ne adresăm dumneavoastră fie cu programe complete de tip after-school sau școala de vară, fie cu programe de învățare personalizate centrate pe un anumit obiectiv școlar, ateliere concepute pentru dezvoltarea unor abilități sau cursuri pentru dezvoltarea  unor noi competențe.

Centrul educațional Ask își stabilește viziunea în asentimentul și credința următoarelor valori :

Respect. Vă asigurăm de o relație bazată pe respect atât în relația stabilită cu copiii cât și prin transparență, deschidere la dialog și preocuparea permanentă de a identifica soluții optime pentru informații complete, coerente și actuale.

Pasiune. Fără pasiune nu am fi ajuns aici!  Forța noastră interioară pentru a activa în acest domeniu complex cu multiple sensibilități și nuanțe, vine din pasiunea pentru educație, dezvoltare personală, înțelegerea generației actuale de copii și credința că viitorul înseamnă educație.

Calitate. Cu totii ne dorim calitate în viețile noastre, dar pentru a alege după acest criteriu și pentru a simți bucurie, trebuie să punem  întâi calitate în educație și în relațiile interumane. Proiectul Ask Education s-a născut din nevoia de educație calitativă, si nu vom face rabat de la acest standard în nicio alegere viitoare.

Performanță. Cand vorbim de performanta, facem referire la a da randament, la a avea si vedea rezultate, la incercarea de a ne atinge limitele personale, si nu la a fi iesit din comun. Așa cum pentru copii ne dorim să atingă performanțe, să progreseze în pasiunile lor, sa de tot așa ne dorim și pentru noi să ne ridicăm la nivelul așteptărilor dvs. și să vă și surprindem plăcut.

Inovatie. Promovăm deliberat spiritul creativ, ingineresc și tehnologic în activitățile noastre pentru a produce și susține idei noi, cu valoare adăugată înaltă.

Din punctul nostru de vedere educația ideală ar trebui să fie adaptată pentru a inspira, motiva si proteja dorința naturală  a copiilor de a învăța, de a-și atinge potențialul, de a-și descoperi abilitățile și de a-i ajuta să devină ce iși doresc